lørdag den 19. april 2014

Hjemmelavede Påskeæg med nougat og appelsin


Vi skal have gæster til påskefrokost i morgen og til kaffen har jeg lavet små påskeæg med nougat og appelsin.Jeg synes det er vigtigt at påskeæggene ikke er for store. Det er bedre med små gode påskeæg end store mundfulde der hurtigt bliver for meget. Men jeg kan selv godt lide at slutte et godt måltid af en en lille sød ting og en kop kaffe.

Opskriften er enkel


Påskeæg med nougat og appelsin:

Saften af en økologisk appelsin koges med 2 spsk. sukker indtil det bliver tykt og sirups-agtigt. Revet appelsinskal koges med til sidst.

Den afkølede appelsin-sirup æltes med 200 g ren rå marcipan.
Blød nougat rulles til små kugler ( hvor store de skal være er en smagssag, mine er på str. med en lillefingernegl)

Marcipanen rulles til ca 15 små kugler. Hver kugle gøres lidt flad i hånden, så nougatkuglen kan pakkes ind i marcipanen. Marcipankuglen rulles igen til den er helt ensartet og til sidst formes den til et lille æg.

Marcipanæggene stilles på køl.

Ca 300 g god chokolade (55%  kakao) hakkes fint.
Halvdelen af chokolade smeltes over vandbad. 
Den helt smeltede chokolade  hældes over den resterende hakkede chokolade og der røres til alt chokoladen er smeltet og har en temperatur på ca. 31-32 gr.

Marcipanæggene dyppes i den smeltede chokolade og drysses straks med revet appelsinskal, frysetørrede hindbær, finthakkede pistacienødder eller lign.

Påskeæggende stilles på køl et par minutter, til chokoladen er helt afkølet.



Velbekomme og God Påske



Ingen kommentarer:

Send en kommentar