søndag den 9. februar 2014


Koldhævede Grovboller

Disse boller er super nemme og rigtig gode til morgenkaffen i weekenderne.
Dejen laves aftenen før og stilles i køleskab natten over. Husk at dejen hæver, så skålen skal være rigeligt stor.

Du skal bruge:
20 g gær
5 dl koldt vand
2 dl kvark
1 tsk salt
1 spsk honning
75 g græskarkerner
200 g fuldkornsspelt mel
650 g hvedemel
3 spsk olivenolie

Aftenen før:
Gæren røres ud i vandet sammen med salt og honning. De øvrige ingredienser tilsættes undtagen olien. Hold lidt af hvedemelet tilbage og tilsæt det sidste mel lidt ad gangen.  Dejen skal være klisteret. Inden dejen stilles i køleskab hældes olien over.
Dejen hæver tildækket i køleskab natten over.

Morgen:
Bollerne formes i hånden vha en ske ( lidt ligesom frikadeller) Dejen skal ikke æltes sammen. Skeen dyppes i koldt vand mellem hver bolle. Så klistrer  de ikke fast til skeen.

Stilles i en kold oven og bages ved 200 grader i ca 25 minutter-eller til de er lysebrune.

God søndag og velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar